Tips om loodgieters te kiezen

Loodgieterswerk is geen gewone baan, loodgieter zijn vereist vakbekwaamheid in het werken met leidingen en sanitair voor drinkwatersystemen en de afwatering van afvoerbuizen. Het is onze vertrouwde loodgieter die instaat voor de installatie of de herstelling van leidingen, sanitair zoals verwarmingstoestellen.

Eén van de meest voorkomende methodes bij het kiezen van een lokale loodgieter is door simpelweg naar referenties te kijken. In de meeste gevallen kennen huiseigenaren andere huiseigenaren in de buurt, dus is de kans groot dat de hele buurt dezelfde loodgieter heeft.

In noodgevallen kan haast geboden zijn bij het inhuren van een loodgieter. Hierdoor is het lastig om te weten welke plaatselijke loodgieters je kan vertrouwen en welke je beter vermijdt. Hoewel controle van de voorgeschiedenis meer tijd en moeite kost en waarschijnlijk niet in het schema van de huiseigenaar past, zou het toch nuttig zijn om eerst je loodgieter beter te leren kennen. Als je zijn voorgeschiedenis kent, weet je of hij betrokken is geweest bij illegale ondernemingen of dat de loodgieter een strafblad heeft.

Een ander punt dat moet worden overwogen bij het kiezen van een plaatselijke loodgieter is verifiëren of hij of zij een licentie heeft. In de meeste gevallen drukken loodgieters hun licentienummer op de zijkant van hun voertuig. Als dit nog niet zichtbaar is, vraag dan naar het nummer. Dit garandeert in ieder geval dat aan de minimaal vereiste kwalificaties is voldaan, zoals kennis van het meten, snijden, buigen en aansluiten van leidingen met hand- en elektrische gereedschappen of machines, het testen van leidingen op lekken met behulp van lucht- en waterdrukmeters. Het is ook belangrijk dat de loodgieter op de hoogte is van wettelijke voorschriften en veiligheidskwesties.

Beschikbaarheid en betrouwbaarheid worden ook in overweging genomen bij het kiezen van loodgieters. Wees echter ook voorzichtig met degenen die adverteren hoe lang ze al in het vak zitten. Jarenlange activiteit is niet altijd een garantie voor kwaliteit.

Stiptheid is ook belangrijk. Loodgieters moeten op tijd op hun werk komen om oponthoud te voorkomen. En in het geval dat de klus meerdere bezoeken vergt, zal stiptheid je veel tijd besparen omdat je tijd vrijmaakt om hen te ontmoeten.

Als het loodgieterswerk klaar is, moet de loodgieter alles weer opruimen en alle rommel verwijderen die hij heeft gemaakt.

Neem contact op met de loodgieter uit Nijkerk voor meer informatie!